تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 آبان 1395 - 0:24
کد خبر : 8664

بفرمایید خوراک حشره!

بفرمایید خوراک حشره!

جارستان-در واقعیت، حشرات چندان تفاوتی با سخت پوستان یا نرم تنان ندارند که مردم هر روزه از آنها تغذیه می کنند. حشرات و سخت پوستان هر دو از جمله بندپایان محسوب می شوند. برای بسیاری از مردم جهان حتی فکر کردن به خوردن حشرات نیز می تواند تهوع آور باشد. با این وجود، این عمل

جارستان-در واقعیت، حشرات چندان تفاوتی با سخت پوستان یا نرم تنان ندارند که مردم هر روزه از آنها تغذیه می کنند. حشرات و سخت پوستان هر دو از جمله بندپایان محسوب می شوند.

برای بسیاری از مردم جهان حتی فکر کردن به خوردن حشرات نیز می تواند تهوع آور باشد. با این وجود، این عمل که به نام حشره خواری (Entomophagy) شناخته می شود در بسیاری از کشورهای گرمسیری و در حال توسعه رایج است. در حقیقت، گونه های مشخص از حشرات مانند شپشه نخل، یک نوع سوسک، به عنوان غذایی لذیذ در مناطقی مانند آسیا، آفریقا و آمریکا جنوبی شناخته می شود.

بفرمایید خوراک حشره!

به نقل از “دیلی نیوتریشن”، هیچ دلیل منطقی برای این که برخی مردم جهان به طور ناخودآگاه از خوردن حشرات پرهیز می کنند، وجود ندارد. در واقعیت، حشرات چندان تفاوتی با سخت پوستان یا نرم تنان ندارند که مردم هر روزه از آنها تغذیه می کنند. حشرات و سخت پوستان هر دو از جمله بندپایان محسوب می شوند. افزون بر این، افرادی که نسبت به خرچنگ، لابستر و دیگر سخت پوستان آلرژی دارند ممکن است نسبت به حشرات نیز آلرژی داشته باشند. این دلیلی بر تشابه حشرات و سخت پوستان است و همچنین می تواند به عنوان هشداری برای افرادی باشد که نسبت به سخت پوستان آلرژی دارند و باید از خوردن حشرات نیز پرهیز کنند.

در کل، دلایل خوبی برای خوردن حشرات وجود دارند.

نخست، حشرات سرشار از پروتئین و چربی های غیر اشباع هستند که آنها را به جایگزینی برای گوشت ماکیان و ماهی مبدل می کند.

دوم، بهره برداری از حشرات سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد تا پرورش دام. پرورش دام به تنهایی مسئول ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای در جهان است و یکی از بزرگترین عوامل گرمایش جهانی محسوب می شود.

سوم، انتظار می رود نیاز جهانی به پروتئین تا سال ۲۰۵۰ ذر کشورهای در حال توسعه بیش از دو برابر شود. بسیاری از شهروندان کشورهای در حال توسعه توانایی خرید گوشت را ندارند و پیش بینی می شود مصرف حشرات جایگزین آن شود.

چهارم، پرورش حشرات می تواند فرصت های اقتصادی خوبی در کشورهای در حال توسعه برای افرادی که این کار را انجام می دهند، ایجاد کند. بیشتر این مردم را زنان ساکن مناطق روستایی تشکیل می دهند.

در سطح جهانی، سوسک ها بیشترین میزان مصرف را در میان انواع مختلف حشرات به خود اختصاص داده اند که البته منطقی به نظر می رسد زیرا ۴۰ درصد تمام حشرات را سوسک ها تشکیل داده اند. در ادامه نگاهی به شش گروه از حشرات که بیشترین میزان مصرف در سطح جهان را دارند، خواهیم داشت.

سوسک ها (Coleoptera)

بفرمایید خوراک حشره!

به طور معمول، تنها لارو سوسک ها و سوسک های نابالغ توسط مردم خورده می شوند. به عنوان مثال در کامرون، زنان لاروهای شپشه های نخل را جمع آوری می کنند. افزون بر شپشه نخل، چندین گونه دیگر سوسک در سراسر جهان خورده می شوند که از آن جمله می توان به سوسک های آبزی، لارو چوبخوار و سوسک های سرگین اشاره کرد.

در هلند، مردم از لارو سوسک برای تغذیه خزندگان و ماهی ها استفاده می کنند اما به واسطه ارزش غذایی بالا، این حشرات برای مصرف انسان نیز در فروشگاه ها وجود دارند.

کرم صدپا (Lepidoptera)

بفرمایید خوراک حشره!

اگرچه در برخی فرهنگ های مشخص مردم به خوردن پروانه ها و بیدهای بالغ می پردازند اما بیشتر خوردن لارو و یا حالت کرم این حیوانات رایج است. این حشرات در مکزیک به صورت پخته یا سرخ شده مصرف می شوند. همچنین، ممکن است با سس تند طعم دار شده و در تورتیلا استفاده شوند.

محبوب‌ترین نوع کرم صدپا مورد استفاده در سراسر جهان کرم صدپا موپانه (Mopane) است که در جنگل های موپانه یافت می شود. جنگل موپانه در آفریقای جنوبی، موزامبیک، نامیبیا، بوتسوانا، و آنگولا گسترده شده است. بنابر ارزیابی های صورت گرفته، هر ساله ۹.۵ میلیارد کرم صدپا در آفریقای جنوبی برداشت می شوند و از این رو، فروش سالانه ۸۵ میلیون دلاری را رقم می خورد.

زنبورهای بی عسل، زنبورهای عسل و مورچه ها (Hymenoptera)

بفرمایید خوراک حشره!

مورچه ها حیوانات شگفت انگیزی هستند و سود قابل توجهی برای انسان ها دارند. افزون بر مصرف خوراکی در برخی مناطق جهان، مورچه ها در چرخه مواد مغذی درگیر بوده و برای برخی محصولات کشاورزی می توانند نقش کنترل کننده آفات را ایفا کنند.

لارو و شفیره مورچه بافنده از غذاهای محبوب در آسیا هستند که به نام تخم مورچه شناخته می شوند. این تخم ها در تایلند به صورت کنسرو به فروش می رسند! مورچه بافنده سیاه که در مناطق نمیه گرمسیری مانند چین، مالزی، بنگلادش، هند و سری لانکا یافت می شود به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده در غذاها و تونیک ها مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر در بازار چین در دسترس هستند.

در ژاپن، لارو زنبور بی عسل کت زرد به عنوان غذایی خوشمزه در نظر گرفته می شود که افزون بر برداشت داخلی از ویتنام و استرالیا نیز وارد می شود تا نیاز به آن تامین شود.

در کنار زنبورهای بی عسل، تخم، لارو و شفیره زنبورها از جمله منابع مهم غذایی در شمال تایلند هستند. در حقیقت، نوزادان زنبور از جمله مواد غذایی گران قیمت در این منطقه هستند!

ملخ و جیرجیرک (Orthoptera)

بفرمایید خوراک حشره!

بخش بزرگی از ۸۰ گونه ملخ که در سراسر جهان یافت می شوند، خوراکی هستند. در کشور نیجر، جیرجیرک ها به عنوان یک میان وعده در کنار جاده به فروش می رسند. افزون بر این در مکزیک، جیرجیرک ها پاک شده و سپس در لیمو، سیر و نمک تست می شود تا مزه خوبی داشته باشند.

ملخ ها در ساعات اولیه صبح جمع آوری می شوند زیرا این حیوانات خون سرد هستند و طی ساعت اولیه صبح که هوا خنک‌تر است، تحرکی ندارند.

جیرجیرک ها در چین به عنوان حیوان خانگی نیز نگهداری می شوند تا در مبارزات جیرجیرک ها شرکت کنند.

خزوک ها (Hemoptera)

بفرمایید خوراک حشره!

اگر در شمال شرقی آمریکا ساکن هستید، احتمالا با خزوک ها (Cicadas) برخورد داشته اید. در فصل بهار، این حشرات بالدار پس از تغذیه بلند مدت از شیره درخت از زیر زمین خارج می شوند. رژیم غذایی سرشار از گیاهان موجب می شود هنگامی که خام خورده می شوند مزه و عطری مارچوبه مانند داشته باشند. خزوک ها می توانند آب پز شوند، سرخ شوند و همچنین در کیک، کلوچه و یا پای به صورت پخته استفاده شوند.

حشرات پنتاتومید (Heteroptera)

بفرمایید خوراک حشره!

حشرات پنتاتومید یا سن ها به حشراتی دارای پوشش محافظ یا حشرات بدبو ارجاع داده می شوند. در برخی کشورهای آفریقایی، این حشرات به صورت بو داده خورده می شوند و روغن به دست آمده از حشره جمع آوری می شود و برای آماده کردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر گونه های سن که به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرند، آبزی هستند.

عصر ایران

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.